Afyonkarahisar’da 28-29 Mayısta İslâm İktisadı Temel Eğitim Programını Düzenliyoruz

Afyon Kocatepe Üniversitesi İslâm İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİFAM) ile İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından İslam iktisadı alanına ilgi duyanlar ve üniversite öğrencileri için bir giriş eğitimi düzenlenecektir.

İslâm İktisadı özellikle son çeyrek asırda krizlerin artmasıyla birlikte sıkça gündeme gelmektedir. Bu alanda çalışma yapmaya başlamış veya başlamayı düşünen araştırmacılar için bu kavramı her boyutuyla anlaşılır kılınması hedeflenmektedir. İslâm İktisadı ve Finansı alanında çalışmaya başlamadan önce araştırmacıların zihninde İslâm iktisadı kavramı, günümüze kadar süregelen serüveni, temel ilkeleri ve uygulanabilir bir sistemin bileşenleri, ilgili alanın sektörde karşılığı olan katılım bankacılığı genel hatlarıyla inşa edilmiş olacaktır. Ayrıca araştırmacıların, izlenecek metodolojiyi anlamaları, İslâm iktisadının fıkhi temellerinin kavramaları ve güncel iktisadi meseleler karşısında İslâm iktisadının bulunduğu yere ve sunduğu çözüm önerilerine vakıf olmaları amaçlanmaktadır.

İki gün sürecek eğitimde 28.05.2022 Cumartesi günü:

Doç. Dr. Zeyneb Hafsa Orhan İslâm İktisadına Giriş,

Doç. Dr. Faruk Bal İslâm İktisadının Tarihsel Gelişimi,

Prof. Dr. Necmettin Kızılkaya İslâm İktisadında Fıkhı Meseleler.

29.05.2022 Cumartesi günü Pazar günü ise:

Dr. Ömer Emeç İslâm İktisadının Güncel Meseleleri

Ozan Maraşlı İslâm İktisadında Ahlak ve Toplum

Konularında eğitim verecektir. Program eğitim alanlara sertifika takdimi yapılarak son bulacaktır.

Başvuru için: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcTxbN_8WmDSalfEggEngvcqBrXYEyWXMT2V3PJeYNoMQJkg/viewform

25 Mayıs 2022, Çarşamba 196 kez görüntülendi